Shape je lichaam met Infra Baldan

Blijvend resultaat!

Cryolipolyse bij Lijnstudio

Effectief afvallen door bevriezing

Pressotherapie bij Lijnstudio Oosterhout

Pressotherapie ontspant en verbetert je huidconditie

Alles wat je moet weten over pressotherapie

Ons lichaam heeft een lymfestelsel waar lymfevocht doorheen stroomt. Het lymfestelsel is een afvoerend systeem waardoor het wezenlijk anders is dan ons bloedvatenstelsel. De lymfevaten bevatten kleppen die voorkomen dat het afgevoerde vocht met afvalstoffen en ziektekiemen weer terugstroomt. Het hele stelsel is een uitgebreid systeem van kleine vaatjes naar veel grotere vaten. Met name in onze oksels en liezen is het lymfvatenstelsel erg ontwikkeld. Voor onze gezondheid en een goede stofwisseling is het belangrijk dat het lymfesysteem goed werkt. Een slecht functionerend lymfesysteem heeft een negatieve invloed op je stofwisseling. Dat betekent dat er meer vet opgeslagen wordt waardoor afvallen moeilijker wordt. Pressotherapie is een behandelmethode die de werking van het lymfesysteem stimuleert. De therapie bevordert de bloedcirculatie en lymfestroom. Vochtophoping, vermoeidheid, pijn in je benen en futloosheid worden daardoor minder en kunnen zelfs geheel verdwijnen. Met pressotherapie wordt je lymfestelsel weer in een betere conditie gebracht. Pressotherapie zorgt er ook voor dat je huid er beter en gezonder uit gaat zien en is bovendien een heerlijke ontspannende therapie die stress en chronische vermoeidheid vermindert.

Behandeling en resultaat van pressotherapie

Bij pressotherapie worden je buik, armen, benen en voeten ingepakt in een speciaal luchtdrukpak. Het pak blaast zich op en laat weer lucht ontsnappen. Zo krijg je door het steeds uitoefenen van druk een massage waardoor je lymfklieren worden opengezet. Door de massage verbetert je metabolisme en je bloedcirculatie. Ook activeert de behandeling de vetstofwisseling bij 40°C . Gedurende de pressotherapie verbrand je 500 tot 600 kcal. De behandeling duurt tussen de 25 tot 40 minuten en mag meerdere malen per week worden toegepast. Pressotherapie is een bewezen therapie voor of huidverstrakking, vochtafdrijving, tegen spataderen, of om sinaasappelhuid (cellulitis) te bestrijden. Het is een therapie die als een kuur wordt ingezet. Nadat je het gewenste resultaat hebt bereikt kan pressotherapie voor onderhoud van je lichaam dienen. 

Het resultaat van deze therapie is:

  • Verminderde cellulitis of sinaasappelhuid
  • Minder vermoeide benen
  • Minder pijnklachten in je lichaam
  • Meer weerstand en energie
  • Een actievere stofwisseling (metabolisme)

Er zijn een aantal contra-indicaties waardoor behandeling met pressotherapie niet mogelijk is. Behandeling wordt onder andere afgeraden bij hemofilie, trombose en hartproblemen.